2010-12-27 21:37:21• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap keddi számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Felavatták a Demokrácia Központot

Tegnap avatták fel Szatmárnémetiben az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) által létrehozott Demokrácia Központot az Árpád (Vasile Lucaciu) utca 18. szám alatt. A Demokrácia Központokban a nyelvi jogainkkal kapcsolatos kérdésekkel foglalkoznak majd, továbbá pályázati tanácsadással, jogsegély biztosításával, valamint a segítséget nyújtanak itt a kedvezményes honosításhoz szükséges dossziék összeállításában is.

Házakba tört be a víz Mikolában

Ebben a hónapban a különböző híradásokban egyre többet hallani víz által elöntött területekről, amelyek csak növekednek a csapadékos időjárás miatt. A víz nem kíméli a településeket sem, megyénkben karácsony első napja óta Mikolában okozott felfordulást és károkat is a vasúti töltés mellett fekvő romatelepen, ahol tegnap déli ottjártunkkor a szivattyú motorjának a zúgása "uralta" a terepet.

Drágulnak a parkolójegyek és -bérletek

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal jövő évtől emelni akarja a megyeszékhelyen érvényben lévő parkolóbérleti díjakat. Ezzel kapcsolatosan a parkolási felügyelet vezetője, Adrian Neacşu már kidolgozott egy határozattervezetet, melyet közvitára bocsátottak. Az önkormányzat honlapján (www.satu-mare.ro) olvasható dokumentumhoz január 14-ig lehet hozzászólni. A tervezet szerint az eddig 6,5 lejért váltható, a lakások környékének 100 méteres körzetében érvényes bérlet jelentősen drágul.

Meglepték a krasznaszentmiklósi gyerekeket

Színes ajándékokkal lepte meg a krasznaszentmiklósi gyerekeket a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozata.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: